Parisuhteen ja seksuaalikäyttäytymisen palsta

Näytä aikaväliltä:
Marina

Aamuerektio

Miehelläni ei ole aamuisin erektiota. Kuuluuko miehellä olla aamuerektio normaalisti. Tämä pohdituttaa, sillä mieheni halukkuuskin on vähäistä. Se vaikuttaa suhteeseemme ja saa minut turhautumaan.

Vastaus

Miehellä on normaalisti noin 7 erektioperiodia yön aikana, kestoltaan muutamasta minuutista puoleen tuntiin ja viimeinen niistä usein osuu heräämisen aikoihin ja siksi puhutaan aamuerektioista. Normaalisti miehellä on niitä varsin korkeaan ikäänkin saaakka, tietenkin vanhemmiten vähemmän ja heikompia. Nuorella ja keski-ikäisellä miehellä aamu/yöerektioiden puuttuminen voi viitata erektiohäiriöön, jonka syy on selvitettävä. Ensimmäinen tutkimus on testosteronimittaus.

Muikkeli

Tostran ja hedelmällisyys

Kysyisin onko geelin määrällä päiväannoksena väliä jos haluaa lisätä hedelmällisyyttään? Nyt laitan sitä neljä painallusta aamuisin eli 10 mg. Vaimo oli vuosi sitten raskaana joka meni kesken, olin juuri aloittanut testosteronin käytön. Nyt ei ole tärpinkiä näkynyt vaikka vaimo saa testein ovulaationsa tietoon. Olen 50 vuotias. Tässä ei kehtaisi enää lapsettomuusklinikalle mennä. Yksi lapsi on aikaisemmasta avioliitosta.

Vastaus

Testosteronihoiodn aikana siittiöt käytännössä häviävät. Aivan hoidon alussa niitä voi olla 1-3 kk ajan. Jos haluat vaimosi raskaaksi, Tostran on lopetettava. Siittiötuotanto palautuu yleensä noin puolessa vuodessa, mutta voi mennä pidempäänkin. Asiaa voi nopeuttaa istukkagonadoytopiinilla, mutta se edellyttää erikoislääkärillä käyntiä.

Powersperm

Ehkäisy Nebido hoidon aikana

Saan Nebido ruiskeen 7-9 viikon välein alhaiseen testosteronitasoon. Lapsen hankinta ei ole nyt juuri ajankohtaista, joten voinko luottaa Nebido hoidon aikana että muuta ehkäisyä ei tarvitse harkita. Normaalit naisten ehkäisymenetelmät eivät oikein ole puolisolle mieleisiä.

Vastaus

Testosteronihoiodn aikana raskaus on erittäin epätodennäköinen. Aivan hoidon alussa voi olla vielä hedelmöityskykyisiä siittiöitä. Pitää kuitenkin muistaa, että testosteroni ei ole tarkoitettu ehkäisylääkkeeeksi. Varmuuden saa otattamalla spermanäytteen, josta nähdään, onko siittiöitä.

Pohtija

Raskautuminen

Olen harrastanut seksiä naisen kanssa.
Käytin silloin streroideja sekä nainen otti jälkiehkäisyn tapahtuman jälkeen.
Onko mahdollista että nainen on raskaana minulle?

Kiitos vastauksesta.

Vastaus

Raskaus on erittäin epätodennäköinen. Steroidien käytön aikana oma siittiötuotanto käytännössä loppuu. Joskus aivan steroidihoidon alussa (1-3 kk alusta) voi olla vielä hedelmöityskykyisiä siittiöitä. Jos olet käyttänyt steoideja pitkään, siittiöitä tuskin on. Lisäksi jälkiehkäisy varmistaa asiaa. Tässä on kuitenkin todettava, että steroidien käyttöä ei ole hyväksytty ehkäisylääkkeeksi.

tietämätön

sukupuolitautien leviäminen

Voiko sukupuolitauti tarttua omaan alapäähän jos on antanut suuseksiä toiselle?

Vastaus

Hei

Sukupuolitaudin tarttuminen genitaalialueelle eli alapäähän, voi tapahtua suojamattomassa seksissä, jossa limakalvot
kohtaavat. Suojaamattomassa suuseksissä, ilman kondomia, sukupuolitauti voi tarttua suun alueelle.

Jouni Pölönen


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä