Miehen jaksaminen ja yleiskrempat - lääkäri vastaa

Näytä aikaväliltä:
Eräs vain

Luontaistuote ja primaspan

Eräs miestuttavani on ostanut itselleen prelox merkkisiä luontaistuotekapseleita joka kohottaa mieskuntoa, itse olen huolissaan siitä, että kannattaako hänen alkaa käyttämään niitä koska hänellä on ollut 10 vuotta sitten sydän infrakti ja todettu myös verenpaine tauti ja diabetes. Lääkityksenä on primaspan ja verenpaine lääke ja kolestrolilääke.

Vastaus

Prelox on turvallinen valmiste, vaikka miehellä olisi ollut sydäninfarkti aiemmin. Myöskään diabetes, kohnnut kolesteroli eivät estä sen käyttöä. Kyseessä on ravintolisä, joka on harvinaisen tarkkaan tutkittu. Prelox voi parantaa erektiokykyä, mikäli erektiohäiriö on lievä. Jos kyseessä on vaikea erektiohäiriö, on syytä käyttää reseptilääkkeitä. Niiden saamiseksi on käytävä lääkärin vastaanotolla. ,Mikäli miehellä on ollut sydäninfarkti, ja hänellä on diabetes ja verenpainetauti on suorastaan ihme, jos erektio toimii hyvin.

EKI-SEPP

LÄÄKÄRI JA PENIKSEN TARKASTUS

MORO! JOS TULEN TARKASTUTTAMAAN PENIKSENI NIIN VOIKO LÄÄKÄRI VETÄÄ ESINAHAN ENSIN TAAKSE JA SITTEN ETEEN JA SITTEN JATKAA EDESTAKAISTEN LIIKKEIDEN TEKOA USEAMPAAN KERTAAN? ELI MENEEKÖ LIIAN PITKÄLLE LÄÄKÄRIN OIKEUKSIEN PUOLESTA? KYSEESSÄHÄN ON RUNKKAAMINEN .iiiiii

Vastaus

Peniksen tarkastukseen ei tarvita mitään edestakaisia liikkeitä. Lääkäri ensin tarkastelee peniksen ja kivesten rakenteen koskematta mihinkään. Sitten potilas itse vetäää esinahan taakse, jotta saadaan selvyys esinahan mahdollisesta kireydestä. Lääkäri tunnustelee sormilla, ovatko kivekset normaalit.

mies24

LH ja prolaktiini arvot vielä edelliseen kysymykseen lisäksi

Hei

Sain prolaktiinin ja LH mittauksien tulokset, onko näissä vikaa myös.

PROLAKTIINI
Tulos 269
Viitearvot 70 - 300

LUTEINISOIVA HORMONI
Tulos 3.0
Viitearvot 2.5-7

Tässä myös tuo aikaisempi vapaa testo tulos

TESTOSTERONI, VAPAA
Tulos 151
LAUS: S -Testo = 9.3* nmol/l (10-38) S -TestoV% = 1.6 % (1.2-2.7)
Viitearvot 200 - 580

Vastaus

Vastasinkin jo kysymykseesi. Nyt on näköjään lisää tietoa. Aivolisäke tuntuis olevan kunnossa, koska LH ja PRL ovat normaalit. Sen sijaan vapaa testosteroni on hyvin matala.

Petuuu

Testosteroini tasot

hei,

Olen 23v mies ja olen tällä hetkellä masennuksen johdosta hoidossa. Olen kuitekin harrastanut kuntosaliharjoittelua 3 vuotta selkäleikkauksen takia että pysyn "toiminta kykyisenä". Olen kuitenkin huomannut että minun on erittäin vaikea kehittää lihasmassaa/voimaa ja olen kärsinyt koko varhaisaikuisuudes epävarmuudesta / äkkipikaisuudesta. Tällä hetkellä olen sairauslomalla masennuksen takia. Tässä yhtenä päivänä kuitenkin minulle sattui viime vuoden syksyllä otetut verikokeet ja niissä oli seuraavat arvot; s-testo 15 ja vapaa 280. Ystäväni sanoi minulle etteivät arvot ole todellakaan hyvät 22v miehelle. Testien aikana käytin sinkkiä lisäravinteena ja olin 3pv treenaamatta ennen testejä että arvot olisivat "huipussaan". Silloinen terveyskeskuslääkäri sanoi että tuloksissa ei ollut mitään vikaa. Mitä mieltä te olette asiasta?

Vastaus

Testosteronitasosiovat ikääsi nähden harmaalla alueella. Eli kyseessä on ns. "matala normaali". Arvot olisi syytä mitata uudelleen (Testo ja SHBG) ja lisäksi pitää mitata LH ja prolaktiini. On mahdollista, että hyötyisit testosteronihoidosta. On syytä muistaa, että testosteronihoito heikentää merkittävästi siittiöiden tuotantoa, mutta vain hoidon ajaksi.

Pohtija

Hiv-tartunta

Hei,

Hei minua raapi tuntematon nainen naaman yökerhossa, ja haavaan tuli myös hänen sylkeä. Sen jälkeen hän väitti että hänellö olisi hiv-infektio, ja nyt minulla myös olisi se. Ymmärtääkseni infektion saaminen näin on miltein mahdotonta, vaikka kyseisellä henkilöllä olisi HI-virus. Kannataisiko minun kuitenkin reagoida jollakin tavalla?

Vastaus

HIV tarttuu varsin huonosti. Yhdynnässä tartunnan riski on vain 0.1-0.2% ja suuseksissä huomattavasti sitäkin alhaisempi. Näin ollen on äärimmäisen epätodennäköistä, että olisit saanut tartunnan. Asian voi tietysti varmistaa verikokeella, mutta en olisi huolissani tilanteestasi.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä