Parisuhteen ja seksuaalikäyttäytymisen palsta

Näytä aikaväliltä:
tietämätön

sukupuolitautien leviäminen

Voiko sukupuolitauti tarttua omaan alapäähän jos on antanut suuseksiä toiselle?

Vastaus

Hei

Sukupuolitaudin tarttuminen genitaalialueelle eli alapäähän, voi tapahtua suojamattomassa seksissä, jossa limakalvot
kohtaavat. Suojaamattomassa suuseksissä, ilman kondomia, sukupuolitauti voi tarttua suun alueelle.

Jouni Pölönen

vaivaantunut

ei riitä

Terve,

Olen ollut naimisissa kohta viisi vuotta ja seurustellut sitä ennen vaimoni kanssa noin kolme vuotta. Nyt tuntuu että vaimoni seksihalut ovat loppuneet aivan kokonaan. Viime kerrasta on noin viisi kuukautta ja aloitteen teen aina minä melkeinpä jo vuosien ajan. Kun yritän olla lähellä ja sitten ehdottaa seksin harrastamista niin syy ettei voi on yleensä ettei jaksa tai en ole nähnyt asiaan tarpeaksi vaivaa. Olen kuitenkin suhteellisen kärsivällinen ja en mitenkään mielestäni rivo, mutta ei oma mielentila kestä kauan enää seksittömyyttä ja en haluaisi vieraisiinkaan mennä. Olemme kuitenkin hieman alle kolme kymmentä ja hieman yli kolmekymmentä. Kun otan asian puheeksi niin vastaus on yhteisen ajanpuute tai minun huono huomioiminen vaikka olen yrittänyt kynttilöitä yms. niin vastaus on että tietää miksi laitan kynttilöitä että ei onnistu. Minä avuksi, oma psyyke ei kestä.

Vastaus

Tervehdys

Kerrot, että olet yrittänyt asiasta puhua kumppanisi kanssa ja tilanne on pysynyt lukkiutuneena silti. Aikaa on kyllä kulunut jo niin paljon pattitilanteessanne, että ulkopuolisen terapia-avun saaminen olisi paras tapa edetä kohdallanne. Ota tämä asia rohkeasti puheeksi kumppanisi kanssa, avoimin mielin.

Jouni Pölönen

ABC

Käytön puutettako?

Noin 50- vuotiaalla miehelläni on ollut ajoittain kipua ja kirvelyä seksin aikana ja kipu kohdistuu lähinnä terskan alueelle. Vaivoja ilmenee myös tämän jälkeen virtsatessa. Harrastamme seksiä noin kerran viikossa. Hän kävi vaivastaan lääkärillä ja laboratoriokokeiden perusteella arvot olivat kunnossa. Mieheni on ollut aina aktiivisempi seksin suhteen, joskus jopa painostava. Hänen mukaan lääkäri antoi ohjeeksi mm. välttää liiallista kylmää (harrastaa mm. avantouintia) ja lisätä seksin määrää, niin että "käyttöä on mahdollisimman paljon". Itse en ole viime mainittuun ohjeeseen löytänyt asiantuntijatietoa. Onko todella näin?

Vastaus

Hei. Kerrot. että miehesi on ollut seksuaalisesti aktiivisempikin teistä kahdesta. Ja että ajoittain hänellä on ollut kipuja terskan alueella. Tähän on tullut ohjeeksi ns. lisätä sen käyttöä ja välttää kylmälle altistumista.

Teidän tulee nyt toimia siten, että seuraatte tilannetta vielä lyhyen aikaa ja harrastatte seksiä sillä vauhdilla joka teille yhdessä sopii.

Mikäli ajoittaiset kivut eivät mieheltäsi häviä, hänen tulee ottaa yhteyttä uudelleen lääkäriin tai Miesklinikan vastaaviin asiantuntijoihin. Jatkuvat, vaikka luonteeltaan ajoittaiset, kivut eivät ole normaali ilmiö. Olet toiminut oikein kysyessäsi apua tähän ongelmaan.

Lisätty 11.10.2017 9.20:

Jouni Pölönen

Liian nopeasti laukeavs

Resepti

Voiko ennenaikaiseen siemensyöksyyn saada lääkityksen ilman lääkärillä käyntiä

Vastaus

Reseptiin tarvitaan lääkärillä käynti. Lääkevaihtoehtoja on useita ja niistä kannattaa keskustella. Kyseeseen tulee puuduttavat lääkkeet, SSRI-lääkkkeet päivittäin tai tarvittaessa otettava dapoksetiini (Priligy).

Juhana Piha
Ylilääkäri

Potilas

kuinka monta kertaa lääkäri voi vetää esinahkaa edestakaisin peräkkäin lääkärin tarkastuksessa että syyllistyy runkkaukseen

otsikko sisälsi kysymykseni kokonaisuudessaan mutta kuinka moni esinahan edestakaisin veto peräkkäin riittää syyllisyyteen runkkauksesta jos takoitus on vain testata esinahan kireyttä useampaan otteeseen terveydellisistä syistä

Vastaus

Lääkärin ja kaikkien terveysalan ammattilaisten tulee toimia kaikissa tutkimustilanteissa eettisesti oikein ja potilasta kunnioittaen. Mikäli hoito- tai tutkimustilanne tuntuu tutkittavasta kiusalliselta, tutkittavan kannattaa tästä heti itse tilanteessa jo kertoa lääkärille, jotta voidaan sopia miten tutkimus sopivalla tavalla voidaan suorittaa.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä