Miehen jaksaminen ja yleiskrempat - lääkäri vastaa

Näytä aikaväliltä:
Markus

Pieni kyhmy peniksessä

Minulle ilmestyi peniksen varteen pieni kyhmy, joka ei ole mitenkään kova aikä aiheuta kipuja missään tilassa. Minulla on ollut sellainen ennenkin mutta se katosi parissa päivässä. Kiveksissä ei tunnustelun jälkeen ollut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Pitäisikö mennä näyttämään sitä lääkärillä vai onko se ihan harmiton?

VASTAUS: Voit seurata itse tilannetta pari viikkoa,vaikuttaa viattomalta.

hiivasienikö??

moi! tyttöystävälleni todettiin hiivasieni ja itselläni on ollut kirvelyä yhdynnän jälkeen terskassa..lisäksi peniksen nahka kuivuu ja ikään kuin hilseilee tai siitä lähtee ihoa..muuten ei ole mitään kipuja!!missään muualla ei tämmöistä ole,pelkästään peniksessä!! Mikä auttaa asiaan?

Avustaja.

Heikko lihasvoima.

Kysyn seuraavaa Hyvän kaverin puolesta.
ikä 70v mieshenkilö.
Kertoo että lihasvoima kadonnut käsistä ja jaloista.
Esim kun kävelee 50m Jalat tuntuu menevän veteliksi ja on huilattava.Ei hengästy,eikä purista,eikä rintakipua.
Sairastaa diapetesta,lääkkeet ja pistoksella ne kurissa.
Verenpaine lääkkeillä hyvin kurissa.
Syö vitamiineja.
Väsyttää päivisin.
Mistä voisi aloittaa syyn etsiminen.Kiitos Expertille mahd vastauksesta;-))

VASTAUS: monia syitä taustalla, kilpirauhasen ja kivesten vajaatoiminta,piilevä sepelvaltimotautikin ,joka varsinkaan diabeetikolla ei aina aiheuta rintakipua !Lääkäri selvittää ( labrakokeet, rasitus-ekg, varjoainekuvaus )

huolestunut mummi

pikkumiehen vaivat

Haluaisin kysyä miksi otetaan L-mono laboratorio koe ?
Pikkumies on 10 v. ja kärsii väsymyksestä (tosi väsynyt),päänsärystä ja pahoinvoinnista. Joskus hän myös sanoo että rintaan koskee. Tähän asti otetuissa kokeissa ei olla löydetty mitään. Monenlaisia kokeita on otettu, kaikki allergia kokeet, keliakia (vain verikoe) mukaan luettuna on ollut OK, paitsi tuo L-Mono arvo on noussut vähän kerrassaan.Nyt se oli 14.
Itselläni M-komponentti on koholla ja nousee, löydöstä ei olle kuitenkaan tehty ja eräs lähisukulainen sairastaa Wegenerin granulomatoosia. En tiedä niiden taipumuksesta perinnöllisyyteen.
Mikä neuvoksi, mitä ajattelet ? Kannattaisiko pyytää ottamaan Borelia koe ?
Kiitos etukäteen vastauksesta

VASTAUS: En tässä arvaile mitään vaan kehoitan kysymään rohkeasti omalta hoitavalta lääkäriltä. L-Mono on tässä ilmeisesti mononukleoosi nimisen bakteerin vasta-ainetesti,jossa siis on tapahtunut muutosta. Jos kyseessä on oikeasti mononukleoosi niin tarkka pojan päivittäinen seuranta tärkeää. Jos esim. valittaa vatsakipua ja aristaa vas ylävatsaa voi perna olla suurentunut ,joka on mononukleoosin komplikaatio.Antibioottia ei valitettavasti tähän ole.Paranee itsestään.M-komponentti on ihan eri asia kuin tuo "Mono".

Ana

Patteja sormessa ja selässä

Moi!

Mieltäni painaa kehossani olevat kyhmyt/patit. Selässäni on hieman navan korkeutta ylemmällä tasolla ~10 senttiä selkärangan molemmin puolin reilun sormenpään kokoiset kyhmyt. Kyhmyt eivät ole millään tavalla kipeät mutta niitä kovasti sormella painaessa tuntuu lievä pistävä kipu.

Toinen asia on oikean käden pikkusormen päässä oleva "möykky". Sormen kärjen alaosassa on huomattavan suuri möykky, jota voi liikuttaa sivuttain hieman kuin polvilumpiota jalan ollessa suorana. Möykky on ihan kova ja vasemman käden sormeen verrattuna sormen pään paksuus on lähes kaksinkertainen. Möykky pullottaa hieman myös sivuttaisuunnassa nimettömään päin. Näytin sormen möykkyä terveydenhoitajalle noin pari vuotta sitten ja hän totesi kyseessä olevan hyvälaatuisen lihaskudoskasvaimen. Tuntuu vain että möykky on kasvanut jonkin verran tässä parin vuoden aikana. Kannattaisiko kyhmyjen takia lähteä kuitenkin ihan lääkäriin?

VASTAUS: Lääkärin arviotässä ihan paikallaan jo huolestuneisuutesikin takia. Tuo pikkulilli"patti" tuntuu tässä kiinnostavalta ( kirurginen poisto ? )


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä