Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
markku

Tummia rakkuloita peniksen varressa

Moi!
Olen 18 vuotias kaveri ja huomasin noin viikko sitten, että nivusissa olevat imusolmukkeet turposivat ja kipeytyivät. Peniksen varteen alapuolelle tuli myös noin 1mm halkasijalta olevia rakkuloita, joiden keskusta oli musta. Niitä on kahdessa ryppäässä, molemmat ryppäät noin 2x1cm kokoisia.

Nyt viikko tuon jälkeen rakkulat ovat "laskeutuneet" ihonmyötäisemmiksi, mutta alue on hieman tulehtunut ja niistä vuotaa hiljalleen jotain nestettä. Imusolmukkeet ovat edelleen hieman turvoksissa mutta eivät ole enää niin kipeät. Olen pessyt aluetta huolellisesti ja puhdistusaineella olen välillä puhdistellu niitä sekä olen kokeillut bepantheniä, toivottavasti en ole pahentanut asiaa.

Rakkuloiden musta väri pistää miettimään. Mikäköhän ihme on kyseessä?
--------------------------

VASTAUS

Jonkin taudinaiheuttajan aikaansaama tulehdus Sinulla on ja
peniksen rakkulaisesta tulehduksesta tulehtuneet myöskin lähimmät, eli nivustaipeen imusolmukkeet.
Kehoitan Sinua nyt ilman viivytyksiä hakeutumaan ihotautien erikoislääkärin vastaanotolle tai iho-ja sukupuolitautien poliklinikalle. Peniksen rakkuloiden eritteestä voidaan saada bakteeri-virusmääritys ja sairautesi voidaan hoitaa asianmukaisesti pois.

Pellervo Petäys
urologian erikoislääkäri

Janne

peniksen väri

Peniksessäni on valkoisia kohtia ja siinä on iso alue joka on valkoinen kivesten alueellakin ilmenee tätä väriä ja olen masturboinut kerran tai pari päivässä? onko tässä kyseessä normaali kasvu vai jotain muuta ? vaikuttaako ikä tähän kun aluksi epäilin että se on kulunut jotenkin mutta jos se kuuluukin vain normaaliin kasvamiseen johon tämä täpliintyminen ja väri vaihtelu kuuluu ?
--------------------------

VASTAUS

Olen viikon sisällä jo ainakin kahdesti vastannut samaan kysymykseen.
Ei tällä peniksen ja kivespussin ihon väriaineen jakautumisella ja läiskittäisellä puuttumisella ja siitä aihautuvilla valkoisilla alueilla ole masturbation kanssa mitään yhteyttä.
Kyseessä vaaraton ilmiö.

Pellervo Petäys
urologian erikoislääkäri

helpmy

esinahka

joo kun vedä esinahkaa taakse niin se menee osittain terskan taakse ja terskan reunassa väkyy vahvaa runasta VERTA kai joo et onko joku tulehdus ja miksi esinahka menee vain osittain terskan taakse?
------------------------

VASTAUS

Kuvauksestasi saan sen käsityksen, että esinahkasi on huomattavan kireä ja sen alla terskan ja esinahan välissä on tulehdus.
Sinun olisi nyt syytä hakeutua lääkärin tutkimukseen, mieluimmin urologian erikoislääkärin, joka voia samalla hoitaa perussyyn kuntoon.

Pellervo Petäys
urologian erikoislääkäri

murheita

penis

olen 12v ja penikseni ei ole kasvaut yhtään ole vähän kookas ja ihmettelen kun penikseni on 1-2 cm ja erektiossa 5cm
------------------------

VASTAUS

Hyvä 12-vuotias nuori ystävä,
Sinä kiiruhdat liikaa.
Peniksesi kasvu on vasta alkanut ja jatkuu seuraavat vuodet saavuttaen varmasti normaaliin, muuhun rakenteeseesi kuuluvan koon.

Pellervo Petäys
urologian erikoislääkäri

kysyjä

ei koske yhtään

minulta katkesi se frenulum yhdynnässä, mutta ei kuitenkaan koske mihinkään miten pitkään menee että se paranee vai paraneeko se ollenkaan kävin terveyskeskuksessa näyttämässä sitä mutta ne sano että pitää mennä sinne takasun jos se tulehtuu?? mitä siis pitäisi tehdä??
------------------------

VASTAUS

Olen vastaaviin kysymyksiin antanut ohjeet tällä palstalla toistuvasti aikaisemmin.
Ei frenulumin repeämälle tarvitse tehdä mitään muuta, kuin anna peniksesi olla rauhassa nyt 2-3 viikon ajan ja suihkuttelet sitä aamuin illoin lämpimällä vedellä noin 10 minuuttia kerrallaan.
Tulee kuntoon ja kestää taas tarvittavat rasitukset.

Pellervo Petäys
urologian erikoislääkäri


Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä