Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
pelokas

kives

Hei olen 17v poika ja oikeassa kiveksessä alapuolella tuntuu jokin outo patti ja Minkäänlaisia kipuja koskaane ei ole ollut.
Toisena asiana on että liittyykö eturauhaseen jotenkin jos on alavatsann ja lonkan alueella jomotusta yleensä vain kun istuu.

Vastaus

Patti on todennäköisesti vaaraton, mutta asia on tutkittava tarvittaessa ultraäänellä. Alavatsajomotus voi olla merkki eturauhsen tulehduksesta, vaikka se on harvinainen sinun ikäiselläsi. Se on vaaraton, mutta pitkittyessään kiusallinen vaiva. Lääkärillä käynti on aiheellinen

aqu

esinahan alla haava

Hei olen 20 vuotias. minua on jo reilu viikon silloin tällöin kutittanut esinahan alta. Huomasin äskettäin että minulla on vissiinkin pieni haava esinahanalla, koska ihmettelin että miksi esinahan taakse vetäminen sattuu ikävästi ja esinahkani on jotenkin entistä kireempi ei suostu tulemaan normaalisti taakse. Virtsaamisessa en huomaa minkäänlaista kipua.

Olin noin kuukausi sitten suojaamattomassa yhdynnässä joten mietin johtuuko tämä mahdollisesti sukupuolitaudista vai onko joku hiiva tulehdus. pitäisikö käydä lääkärillä ???

Vastaus

On syytä käydä lääkärillä. Hiiva on mahdollinen ja jopa todennäköinen, mikäli mitään vuotoa ei ole tullut virtsaputkesta eikä ole virtsaamisoireita.

Zeke

Vasemmassa kivespussissa enemmän tavaraa kuin oikeassa

Hei.

Olen 27-vuotias, ja aikuisiällä vasen kivekseni on ollut alempana kuin oikea. Vasempaan kivespussiin on kerääntynyt huomattavasti runsaammin ja paksummin eri suonia kuin oikeaan.

Onko normaalia, että oikea kivespussi on käsinkosketellen ja kämmenellä tarkastellen suonien kanssa sopusuhtainen eivätkä kiveksen lisäksi suonet erotu, kun taas vasemman kivespussin suonet ovat paksumpia ja kämmenellä tarkastellen suonista löytyy epätasaisia kohtia? Vasemman kivespussin suonet ovat kooltaan samaa kokoa kuin itse kives.

Voiko vasemmassa kivespussissa olla paksumpi lisäkiveksen häntä, vai onko kyseessä kyhmy, jonka takia tulisi käydä lääkärissä?

Vastaus

Kivekset ovat useimmiten eri korkeudella eli se on normaalia. Kuvauksesi perusteella vasemmassa kivespussissasi on suoni- tai kiveskohjuja. Haittana voi olla jatkossa kiveksen toiminna heikkeneminen, koska kohjut ylläpitävät alueella liian korkeaa lämpötilaa.
Kivespussin ultraäänitutkimus selvittää asian ja tarvittaessa on harkittava kohjujen poistoa.

-.-* ...

Pieniä näppylöitä terskassa

Mulla tuli punaisia pieniä näppylöitä terskaan jotka kutiavat välillä pari päivää sit ja oon ihmetellyt mitä ne on. Harrastin seksiä edellisenä iltana tyttöystäväni kanssa ennenkun näppylät tuli. Johtuukose limakalvojen ärtymisestä tai jostain muusta?

Vastaus

Luuultavasti ärsytysoire. Seuraa tilannetta viikko pari. Tarvittaessa lääkäriin.

nappyja

Näppyjä peniksen juuressa

Hei! Peniksen juuressa on ollut jo kuukausia tälläisiä näppyjä. Ne eivät ole kipeitä eikä ne kutia.
Olisiko täältä mahdollista saada vihiä mitä ne on ja miten niistä pääsisi eroon?

Vastaus

Näyttävät kuvassa hyvänlaatuisilta luomilta, mutta näkemättä ja tunnustelematta vaikea sanoa.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä