Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
Tytsy

Hei !

Haluaisin kysyä että voiko HIV tarttua jos on käyttänyt HIV positiivisen kanssa samaa rasvaa? Otin tatuoinnin ja unohdin käydä apteekista hakemassa Bebanthen rasvaa, lainasin purkin siis ystävältäni joka on HIV-positiivinen. En löytäny Bebanthenistä kuitenkaan mitään verta enkä mitään vastaavaa, en kai ole voinut saada tartuntaa tälläisestä? Ystäväni sanovat että se on aika mahdotonta, joten ajattelin vielä varmistaa.

VASTAUS: Erittäin epätodennäköistä,edellyttäisi levittävän sormen ihon rikkoutumista tai haavaa,jolloin virusta tarttuisi salvapurkin suulle ja myös itse voiteeseen. ja toinen ehto olisi se ,että myös levityksen kohteena oleva iho olisi rikki tai haavainen.

teppu

kireä esinahka

hei. minulla on ollut jo kauan kireä esinahka nyt olen jo 14 ja esinahka vielä kireä...
nyt tässä yksi ilta tutkin sitä ja repäsin pienen palan terskaa ja esinahkaa poies vahingossa nyt sitä kutittaa ja on kipeä olen laittanut rasvaa mitä pitäisi tehdä? ja vinkkejä myös esinahan löysentämiseen ...

VASTAUS: Jos esinahka ei mene ollenkaan terskan taakse sitä sinne vedettäessä ja terskan paljastamminen on miltei mahdotonta on kyseessä ns. fimoosi ,jonka leikkaus on yksinkertainen toimenpide,jossa ylimääräinen peniksen terskaa suojaava ihokudos poistetaan. Näytä lääkärille,hän arvioi hoidon tarpeen. Mainitsemasi haava kyllä paranee itsellään, voit laittaa kipukohtaan valkovaseliinia tai antaa sen vain olla.

Miesklinikan toimitus

Mies23

Lisäkivekset

terve. Olen 23vuotias miehenalku. Semmoista kysyisin kun en löydä kummastakaan kiveksestä lisäkiveksiä. Voiko olla mahdollista että ne puuttuvat. On alkanu pukkamaan vauvakuumetta niin haluaisin vastauksia näihin kysymyksiin. Sitten mulla on aika kireä kivespussi ja kivekset on aikalailla aina aamuisin ja päivin ylhäällä kireälläö mutta illalla ne löystyvät ja alkavat roikkumaan onko tuo normaalia. Sitten löysin kiveksestä alle herneen kokoisen patin kun tunnustelin niitä ja se tuntu liikkuvan ja häviää kun se painelee tarpeeksi. Onko vakavaa? Olen todella kiitollinen jos saisin vastaukset nuihin kysymyksiin

VASTAUS: Lisäkiveskudos muodostuu siementiehyeputkesta joka on kiertynyt rullalle varsinaisten kivesten yläosaa,josta sen voi tunnnustella ( pehmeä erillinen "möykky" joka ei normaalisti arista.Ne kkyllä sinulla on ,älä ole huolissasi. Hernenysty voi olla tuossa samassa lisäkiveksessä oleva siementiehyen pullistuma ( spermatocele ) mikä on täysyn vaaraton.Kova , kivekseen kiinnittynyt , liikkkummaton nysty tulisi heti tutkia tarkemmin

Miesklinikan toimitus

Poika14

Syyliä peniksessä

Elikkä minulla on normaaleja talirauhasia ja sitten sellasia pieniä syylä rykelmiä frelumin molemilla puolella peniksen ylhäällä ei kummiskaan limakalvo alueilla vaan vähän ennen terskaa eli nahkassa.
Mitä nämä ovat ? En ole ikinä ole ollut yhdynnässä. Pesen peniksen säännöllisesti.
Tossa on kuva missä syylät on omassa peniksessä

VASTAUS: Tosiaankin ,rengastamasi kohta sisältää syylänalun tai ainakin muistuttaa sitä, Se ei välttämättä ole condylommaviruksen aiheuttama. Silti tuon poistaminen on järkevää ja tapahtuu kylmäsuihkeella (Kryotuksella) jossa nestemäinen typpi jäähdyttää alueen niin kylmäksi ,että virus kuolee ja syylä lähtee. Ihotautilääkäri voi hoitaa.

haloo

verenpurkauma

tyttöystäväni puraisi vahingossa peniksen sivusta esinahasta, siihen tuli pieni haava, jonka seurauksena heti sen jälkeen esinahka rupesi paisumaan. siihen tuli erittäin iso patti. onko normaalia ja kauan kestää parantua vai parantuuko vaan oottamalla?

VASTAUS: dramaattisen näköinen ihonalainen verenpurkauma kyllä "sulaa" 4-5 pvässä, ei jätä haittoja.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä