Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
polttelu

orgasmin jälkeinen polttelu virtsaputkessa

Minulla on ollut noin kahden vuoden ajan ongelmana ajoittain ilmenevä siemensyöksyn jälkeinen polttelu virtsaputkessa. Polttelu kestää noin puoli tuntia ja tämän aikana virtsaamis kertoja tulee 3-4. Sukupuolitautitesteissä käyn säännöllisesti veri + virtsanäytteet. Testitulokset negatiivisia. Ongelma ilmenee noin 2-3 kertaa kuukauden aikana. Olen perusterve 25-vuotias mies. Ei säännöllisiä lääkityksiä.

Vastaus

Siemensyöksyyn tai heti sen jälkeiseen aikaan ajoittuvat kivut ovat yleisiä, 1-10% miehistä kärsii niistä. Taustalla voi olla erilaisia syitä. Yleisiin syy on suurentuneessa tai tulehtuneessa eturauhasessa (jälkimmäinen sinulla todennäköisempi). Yhdynnän jälkeinen virtsaputken polttelu tai kutina on yleensä merkki tulehduksesta. Sinulla tulokset ovat olleet tosin negatiivisia. Virtsaputken pään kiputilat ovat yleensä virtsaputken tulehduksen aiheutamia (uretriiti).

Jos näitä faktoja ja oireitasi katsoo, veikkaisin syyn olevan kroonistyyppisessä eturauhastulehduksessa. Oletko käynyt urologin vastaanotolla? Se voisi kannattaa.

Opiskelija

Smegman eritys ja haiseva penis

Terve. Olen 18 vuotias ja noin vuoden ajan olen kärsinyt tavattomasta smegman erityksestä.
Eli smegmaa erittyy koko Terskan ja esinahan alueelle, vaiva ei ole hävinnyt vuoteen ja Toisena oireena on kamala haju. >
Suomi 24 alkoi jo lässyttää syövästä ja alkaa olla aika ruveta kyselemään enemmän.

Vastaus

Smegman erittyminen on normaali ilmiö ja se voi olla varsin runsasta nuorilla ihmisillä. Liiallisena kyllä varsin haittaava. Oletan, että huolehdit hygienista hyvin, eli vesipesut aamuin illoin (ei pesuaineita). Sieni-infektiot vaanivat kosteita paikkoja. Koska tilanteesi on kestänyt pitkään, pitäisin järkevänä varmuuden vuoksi sieniantibioottia (suun kautta otettava kerta annos flukonazolia, voi toistaa viikon kuluttua). Syövästä ei kannata puhua tässä yhteydessä yhtään mitään.

Minä

Vino penis

Olen 18-vuotias, ja olen ihmetellyt että mikä on syy penikseni vinoudelle, ja onko se normaalia?

Vastaus

On täysin normaalia, että penis voi olla vino johonkin suuntaan.

janne

Frenulumin repeytyminen

Morjesta,

Harrastin tossa perjantaina seksiä tyttöystäväni kanssa ja työntäminen sisään aiheutti vähän kipua. Noin puolessavälissä tunsin pienen piston myös mutta jätin sen huomioimatta. Lopetettuamme menin vessaan ja huomasin verta vuotavan päästä ja huomasin frenulumin repeytyneen. Luin että se paranee itsekseen ja annoin asian olla. Tänään kuitenkin asiaa tarkastaessani huomasin, että haava oli kyllä umpeutunut, mutta jänne on edelleen poikki, repeytymishaavat ovat siis parantuneet mutta mutta jänne ei arpeutunut takaisin yhteen.. Onko asialle vielä tehtävissä jotain?

Vastaus

Freulumin repeytymisiä tapahtuu usein yhdynnöissä. Ne parantuvat yleensä itsestään, Tietenkin jos frenulum on poikki, se ei enää korjaudu. Tästä ei kuitenkaan ole haittaa miehen seksuaalitoiminnoille.
Voit käydä näyttämässä sitä urologille, mutt tuskinpa sille mitään tehdään.

ihmettelijä

näppylä

Hei,
Reilu vuosi sitten esinahkaani ilmestyi pieni väritön koholuomi (kooltaan noin 1x1mm). Samoihin aikoihin ilmestyi toinen hieman suurempi (noin 3x3mm) koholuomi häpykarvoituksen sekaan. Kävin lääkärillä näyttämässä niitä ja lääkäri ei tuntunut pitävän asiaa vakavana, mutta määräsi reseptin aldara voidetta jos ne sattuisivat olemaan kondyloomaa (ei osannut sanoa varmaksi). Hän sanoi, että jos "luomet" häviävät voiteella niin homma ok, mutta jos eivät häviä ja alkavat häiritä, voisin halutessani poistattaa ne urologilla. Olisin kuitenkin halukas tietämään jos minulla on kondylooma, enkä vain hävittää niitä. Voiko niitä leikata pois ja analysoida kuten tavallisia luomia? Onko siitä tässä tapauksessa hyötyä? Voinko antaa asian vaan olla vai onko tässä jotain riskiä?

Vastaus

Vietistäsi ei käy ilmi ovatko näpyt hävinneet vai eivät. Jos ne ovat jäljellä, sinun on käytävä asiaan perehtyneellä iho- ja sukupuolitautien erikoislääkärillä, joka osaa tehdä varman diagnoosin.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä