Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
janne

Frenulumin repeytyminen

Morjesta,

Harrastin tossa perjantaina seksiä tyttöystäväni kanssa ja työntäminen sisään aiheutti vähän kipua. Noin puolessavälissä tunsin pienen piston myös mutta jätin sen huomioimatta. Lopetettuamme menin vessaan ja huomasin verta vuotavan päästä ja huomasin frenulumin repeytyneen. Luin että se paranee itsekseen ja annoin asian olla. Tänään kuitenkin asiaa tarkastaessani huomasin, että haava oli kyllä umpeutunut, mutta jänne on edelleen poikki, repeytymishaavat ovat siis parantuneet mutta mutta jänne ei arpeutunut takaisin yhteen.. Onko asialle vielä tehtävissä jotain?

Vastaus

Freulumin repeytymisiä tapahtuu usein yhdynnöissä. Ne parantuvat yleensä itsestään, Tietenkin jos frenulum on poikki, se ei enää korjaudu. Tästä ei kuitenkaan ole haittaa miehen seksuaalitoiminnoille.
Voit käydä näyttämässä sitä urologille, mutt tuskinpa sille mitään tehdään.

ihmettelijä

näppylä

Hei,
Reilu vuosi sitten esinahkaani ilmestyi pieni väritön koholuomi (kooltaan noin 1x1mm). Samoihin aikoihin ilmestyi toinen hieman suurempi (noin 3x3mm) koholuomi häpykarvoituksen sekaan. Kävin lääkärillä näyttämässä niitä ja lääkäri ei tuntunut pitävän asiaa vakavana, mutta määräsi reseptin aldara voidetta jos ne sattuisivat olemaan kondyloomaa (ei osannut sanoa varmaksi). Hän sanoi, että jos "luomet" häviävät voiteella niin homma ok, mutta jos eivät häviä ja alkavat häiritä, voisin halutessani poistattaa ne urologilla. Olisin kuitenkin halukas tietämään jos minulla on kondylooma, enkä vain hävittää niitä. Voiko niitä leikata pois ja analysoida kuten tavallisia luomia? Onko siitä tässä tapauksessa hyötyä? Voinko antaa asian vaan olla vai onko tässä jotain riskiä?

Vastaus

Vietistäsi ei käy ilmi ovatko näpyt hävinneet vai eivät. Jos ne ovat jäljellä, sinun on käytävä asiaan perehtyneellä iho- ja sukupuolitautien erikoislääkärillä, joka osaa tehdä varman diagnoosin.

pelokas

kives

Hei olen 17v poika ja oikeassa kiveksessä alapuolella tuntuu jokin outo patti ja Minkäänlaisia kipuja koskaane ei ole ollut.
Toisena asiana on että liittyykö eturauhaseen jotenkin jos on alavatsann ja lonkan alueella jomotusta yleensä vain kun istuu.

Vastaus

Patti on todennäköisesti vaaraton, mutta asia on tutkittava tarvittaessa ultraäänellä. Alavatsajomotus voi olla merkki eturauhsen tulehduksesta, vaikka se on harvinainen sinun ikäiselläsi. Se on vaaraton, mutta pitkittyessään kiusallinen vaiva. Lääkärillä käynti on aiheellinen

aqu

esinahan alla haava

Hei olen 20 vuotias. minua on jo reilu viikon silloin tällöin kutittanut esinahan alta. Huomasin äskettäin että minulla on vissiinkin pieni haava esinahanalla, koska ihmettelin että miksi esinahan taakse vetäminen sattuu ikävästi ja esinahkani on jotenkin entistä kireempi ei suostu tulemaan normaalisti taakse. Virtsaamisessa en huomaa minkäänlaista kipua.

Olin noin kuukausi sitten suojaamattomassa yhdynnässä joten mietin johtuuko tämä mahdollisesti sukupuolitaudista vai onko joku hiiva tulehdus. pitäisikö käydä lääkärillä ???

Vastaus

On syytä käydä lääkärillä. Hiiva on mahdollinen ja jopa todennäköinen, mikäli mitään vuotoa ei ole tullut virtsaputkesta eikä ole virtsaamisoireita.

Zeke

Vasemmassa kivespussissa enemmän tavaraa kuin oikeassa

Hei.

Olen 27-vuotias, ja aikuisiällä vasen kivekseni on ollut alempana kuin oikea. Vasempaan kivespussiin on kerääntynyt huomattavasti runsaammin ja paksummin eri suonia kuin oikeaan.

Onko normaalia, että oikea kivespussi on käsinkosketellen ja kämmenellä tarkastellen suonien kanssa sopusuhtainen eivätkä kiveksen lisäksi suonet erotu, kun taas vasemman kivespussin suonet ovat paksumpia ja kämmenellä tarkastellen suonista löytyy epätasaisia kohtia? Vasemman kivespussin suonet ovat kooltaan samaa kokoa kuin itse kives.

Voiko vasemmassa kivespussissa olla paksumpi lisäkiveksen häntä, vai onko kyseessä kyhmy, jonka takia tulisi käydä lääkärissä?

Vastaus

Kivekset ovat useimmiten eri korkeudella eli se on normaalia. Kuvauksesi perusteella vasemmassa kivespussissasi on suoni- tai kiveskohjuja. Haittana voi olla jatkossa kiveksen toiminna heikkeneminen, koska kohjut ylläpitävät alueella liian korkeaa lämpötilaa.
Kivespussin ultraäänitutkimus selvittää asian ja tarvittaessa on harkittava kohjujen poistoa.


Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä