Tietoa sivustosta

Vuonna 2004 perustettu www.miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa. 

Miehen ja myös naisen seksuaalihäiriöiden käsittely keskitetään www.seksuaaliterveysklinikka.fi -sivustolle. Miesklinikka.com ja seksuaaliterveysklinikka.fi -sivustojen vastuuhenkilö on Juhana Piha

Mieskllinikka-sivusto uudistetaan 2016 aikana perusteellisesti. Eri lääketieteen alojen pysyvät tietoartikkelit ajantasaistetaan, kirjoitetaan uudelleen ja myös kokonaan uusia aihealueita kirjoitetaan. Työn tekee verkkosisältöpäällikkö, lääketieteen opiskelija Mikael Piha.Varaa lääkäriaika Kysy asiantuntijalta
Uutisia

28.8.2016 Tramadoli ennenaikaisen siemensyöksyn hoidossa

Ennenaikainen eli herkkä siemensyöksy on yleinen miehen seksuaalinen toimintahäiriö, joka koskettaa 20-30 % miehistä jossain vaiheessa elämää. Tilanne heikentää merkittävästi potilaan ja kumppanin tyytyväisyyttä seksiin. Vaivaan on saatavilla lääkehoitoja, ja yleensä löytyy hoito, joka tehoaa hyvin. Tramadoli on opioidipohjainen kipulääke, jota käytetään pienillä annoksilla ohi virallisen käyttöalueen myös herkässä siemensyöksyssä.

Lue lisää

22.8.2016 Erektiolääkkeet lisäävät seksuaalista aktiivisuutta ja yhdyntöjä vanhemmilla miehillä, mutta eivät välttämättä poista seksiin liittyvää huolta

Erektiohäiriöt ovat yleisiä miehillä ja ne yleistyvät iän myötä. Erektiolääkkeet tehoavat niihin noin 65%:lla potilaista. Teho on useimmiten erittäin hyvä. Tässä tutkimuksessa todettiin, että seksuaaliset toiminnot ovat erektiolääkkeitä käyttävillä miehillä jopa merkittävästi vilkkaampia kuin miehillä, joilla ei ole erektiohäiriötä. Kuitenkin erektiolääkettä käyttävillä potilailla on merkittävän usein huolta seksuaalitoiminnoistaan.

Lue lisää

7.8.2016 Vertailu suun kautta otettavien erektiolääkkeiden tehosta ja sivuvaikutuksista

Suun kautta otettavia erektiolääkkeitä on ollut saatavilla pian 20 vuoden ajan. Ensimmäisenä markkinoille tuli Viagra (sildenafiili) 1998, nyt markkinoilla on lukuisia eri lääkkeitä. Kaikki myyntiluvan saaneet valmisteet on kiistatta todettu lumelääkettä merkittävästi tehokkaammiksi. Ei ole olemassa kuitenkaan tietoa, mikä lääke ja millä annoksella olisi tehokkain ja turvallisin.

Lue lisää

7.8.2016 ESWT-paineaaltohoito erektiohäiriössä

Muutaman viime vuoden aikana kuluttajille on tullut tarjolle uusi erektiohäiriön hoitomuoto, joka perustuu matalaintensiteettisiin paineaaltosykäyksiin, jotka johdetaan paisuvaiseen ihon pinnalta käsin. Kyseessä on elektrohydraulisesti synnytetyt energiasykäykset eli paineaallot, joita on hyödynnetty aiemmin mm. munuaiskivitaudissa ja erilaisissa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Erektiohäiriön hoidon hoitomuodosta käytetään nimitystä Li-ESWT (Low-intensity Extracorporeal Shock Wave Treatment). Menetelmä ei ole terveysviranomaisten virallisesti hyväksymä erektiohäiriön hoitomuoto Yhdysvalloissa eikä Euroopassa. Tästä huolimatta sitä on yleisesti saatavilla, viime vuoden aikana myös Suomessa.

Lue lisää

5.8.2016 Eturauhasen liikakasvun hoitomenetelmät ja niiden aiheuttamat seksuaalitoimintojen häiriöt

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu on yleinen ikääntyvän miehen vaiva. Oireita esiintyy keski-iästä alkaen ja yli 60-vuotiailla oireita on jo puolella miehistä. Se aiheuttaa pahimmillaan hankalaa virtsaamisen vaikeutumista ja tiheävirtsaisuutta. Kun oireet tulevat elämää haittaaviksi, tarvitaan hoitoa. Tarjolla on suun kautta otettavia lääkkeitä ja kirurgisia hoitomuotoja. Lähes kaikkiin hoitomuotoihin voi liittyä siemensyöksyhäiriöitä ja erektiohäiriöitä. Tässä artikkelissa käydään läpi hoitojen seksuaalitoimintoihin kohdistuvia haittoja.

Lue lisää

19.6.2016 Testosteronitaso 14 nmol/l voi aiheuttaa oireita alle 40-vuotiailla miehillä

Testosteronihoito on lisääntynyt jyrkästi viime vuosina. Vastaanotolle tulee jatkuvasti alle 40 -vuotiaita miehiä, jotka epäilevät erilaisten oireidensa syyksi alentunutta testosteronitasoa. Useimmiten heillä kokonaistestosteroni on laboratorion viitearvojen sisällä. Laboratorioviitearvot kuitenkin vaihtelevat laboratorioittain. Kansainvälisten suositusten mukaan testosteronihoitokokeilua voi harkita, jos potilaalla on oireita ja testosteronitaso on < 12 nmol/l. Kuitenkin suurella joukolla oireisia potilaita kokonaistestosteronitaso on esim. 12-15 nmo/l ja he muodostavat siinä mielessä hoidollisen ongelman.

Lue lisää

27.5.2016 Erektiohäiriön pistoshoito – nykytilanne ja tulevaisuus

Pistoshoidon markkinoille tulo 1990-luvun alussa oli mullistava asia erektiohäiriöiden hoidossa; kyseessä oli ensimmäinen lääke, joka todella tehosi kaikenlaisissa erektiohäiriöissä. Suun kautta otettavien lääkkeiden markkinoille tulo 1998 tietysti vähensi jyrkästi pistoshoidon suosiota, mutta vuosien kuluessa pistoshoito on säilyttänyt asemansa ja on jopa parantanut sitä. Taustalla ovat erinomainen ja luotettava teho sekä turvallisuus. Se tehoaa hyvin myös vaikeissa erektiohäiriöissä, kuten diabetekseen ja eturauhasen poistoleikkaukseen liittyvissä erektiohäiriöissä, joissa suun kautta otettavien lääkkeiden teho on usein huono. Maailmalla tehdään jatkuvasti tutkimustyötä uusien pistettävien lääkkeiden kehittämiseksi. Erityisen mielenkiinnon kohteen ovat kantasolu- ja geeniterapia, joiden ajatuksena on erektiokyvyn pysyväkin parantaminen.

Lue lisää


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä