Tietoa sivustosta

Vuonna 2004 perustettu www.miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa. 

Miehen ja myös naisen seksuaalihäiriöiden käsittely keskitetään www.seksuaaliterveysklinikka.fi -sivustolle. Miesklinikka.com ja seksuaaliterveysklinikka.fi -sivustojen vastuuhenkilö on Juhana Piha

Mieskllinikka-sivusto uudistetaan 2016 aikana perusteellisesti. Eri lääketieteen alojen pysyvät tietoartikkelit ajantasaistetaan, kirjoitetaan uudelleen ja myös kokonaan uusia aihealueita kirjoitetaan. Työn tekee verkkosisältöpäällikkö, lääketieteen opiskelija Mikael Piha.Varaa lääkäriaika Kysy asiantuntijalta
Uutisia

25.9.2016 Testosteronihoito eturauhassyöpäpotilailla

Aiemmin eturauhassyöpäpotilailla testosteronihoito ei tullut kysymykseenkään, mutta viimeisen 20 vuoden aikana on saatu paljon tutkimusnäyttöä siitä, että myös tällä potilasryhmällä testosteronihoitoa voidaan useimmissa tapauksissa turvallisesti käyttää. Kyseessä on tärkeä asia, sillä ikääntyneemmillä miehillä, joilla eturauhassyöpää ilmenee, myös testosteronivaje on yleistä.

Lue lisää

18.9.2016 D-vitamiinin puute on yhteydessä erektiohäiriöön

Erektiohäiriöllä ja valtimokovettumasairaudella on yhteisiä taustatekijöitä ja erektiohäiriö on merkki lisääntyneestä riskistä valtimokovettumasairauteen. Matala D-vitamiinipitoisuus taas on yhteydessä lisääntyneeseen valtimokovettumasairauden riskiin. Sen sijaan on olemassa vain vähän tietoa matalan D-vitamiinipitoisuuden yhteydestä erektiohäiriöön. Tutkimuksessa selvitettiin matalan D-vitamiinitason itsenäistä yhteyttä erektiohäiriöön.

Lue lisää

3.9.2016 Liikunta voi lievittää ennenaikaista siemensyöksyä

Ennenaikainen (herkkä) siemensyöksy on yleinen vaiva, joka haittaa parisuhteen molempia osapuolia. Tehokkain hoito on lääkehoito yleensä joka tarvittaessa otettava dapoksetiini (Priligyâ) tai päivittäin käytettävä SSRI-lääkkeillä. Seksuaaliterapialla tai käyttäytymisterapialla ei ole osoitettu hyvää tai pysyvää tehoa. Psykologian professori Patrick Jernin johtama Åbo Akademin tutkijatyhmä on löytänyt mahdollisen yhteyden liikunnan ja ennenaikaisen siemensyöksyn välillä.

Lue lisää

28.8.2016 Tramadoli ennenaikaisen siemensyöksyn hoidossa

Ennenaikainen eli herkkä siemensyöksy on yleinen miehen seksuaalinen toimintahäiriö, joka koskettaa 20-30 % miehistä jossain vaiheessa elämää. Tilanne heikentää merkittävästi potilaan ja kumppanin tyytyväisyyttä seksiin. Vaivaan on saatavilla lääkehoitoja, ja yleensä löytyy hoito, joka tehoaa hyvin. Tramadoli on opioidipohjainen kipulääke, jota käytetään pienillä annoksilla ohi virallisen käyttöalueen myös herkässä siemensyöksyssä.

Lue lisää

22.8.2016 Erektiolääkkeet lisäävät seksuaalista aktiivisuutta ja yhdyntöjä vanhemmilla miehillä, mutta eivät välttämättä poista seksiin liittyvää huolta

Erektiohäiriöt ovat yleisiä miehillä ja ne yleistyvät iän myötä. Erektiolääkkeet tehoavat niihin noin 65%:lla potilaista. Teho on useimmiten erittäin hyvä. Tässä tutkimuksessa todettiin, että seksuaaliset toiminnot ovat erektiolääkkeitä käyttävillä miehillä jopa merkittävästi vilkkaampia kuin miehillä, joilla ei ole erektiohäiriötä. Kuitenkin erektiolääkettä käyttävillä potilailla on merkittävän usein huolta seksuaalitoiminnoistaan.

Lue lisää

7.8.2016 Vertailu suun kautta otettavien erektiolääkkeiden tehosta ja sivuvaikutuksista

Suun kautta otettavia erektiolääkkeitä on ollut saatavilla pian 20 vuoden ajan. Ensimmäisenä markkinoille tuli Viagra (sildenafiili) 1998, nyt markkinoilla on lukuisia eri lääkkeitä. Kaikki myyntiluvan saaneet valmisteet on kiistatta todettu lumelääkettä merkittävästi tehokkaammiksi. Ei ole olemassa kuitenkaan tietoa, mikä lääke ja millä annoksella olisi tehokkain ja turvallisin.

Lue lisää

7.8.2016 ESWT-paineaaltohoito erektiohäiriössä

Muutaman viime vuoden aikana kuluttajille on tullut tarjolle uusi erektiohäiriön hoitomuoto, joka perustuu matalaintensiteettisiin paineaaltosykäyksiin, jotka johdetaan paisuvaiseen ihon pinnalta käsin. Kyseessä on elektrohydraulisesti synnytetyt energiasykäykset eli paineaallot, joita on hyödynnetty aiemmin mm. munuaiskivitaudissa ja erilaisissa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa. Erektiohäiriön hoidon hoitomuodosta käytetään nimitystä Li-ESWT (Low-intensity Extracorporeal Shock Wave Treatment). Menetelmä ei ole terveysviranomaisten virallisesti hyväksymä erektiohäiriön hoitomuoto Yhdysvalloissa eikä Euroopassa. Tästä huolimatta sitä on yleisesti saatavilla, viime vuoden aikana myös Suomessa.

Lue lisää


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä