Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
urologi Pellervo Petäys

Vastaus 26.5.2006 kysymykseen: " kives vaivat ". 26.5.2006 martti.

Molempia kiveksiä ympäröi verkkomainen kivesten kohottajalihas, musculus cremaser. Oireesi ei ole vaarallinen. Tämä lihas kirirstyessään saattaa kohottaa kiveksen ylös lähelle nivuskanavan ulkoaukkoa.Odottelet rauhassa urologin vastaanottoa. Hän tutkimuksensa jälkeen ilmoittaa, onko jokin toimenpide tarpeellinen.

joksu

kumma

olen kohta 15 ja voiko olla että minulla on kivessyöpä tai sukupuolitauti? onko se perinnöllistä koska en ole koskaan harrastun seksiä. Oikeassa kiveksessä on pieni millin halkaisijaltaan kokoinen patti ja 1cm kokoinen pehmeä kudos. Varressa, esinahassa ja kivespusseissa on valkoisia näppyjä, vastatkaa koska urologille en uskalla mennä

urologi Pellervo PetäysVastaus 25

Vastaus 25.5.2006 kysymyksiin: " peniksessä jotain outoa, peniksessä jotain outoa 2, sama juttu ".

Arvelusi, että stressillä olisi oireen kanssa jotain tekemistä, on väärä.Tulehdukselta vaikuttaa, syynä bakteeri tai hiiva. On hyvä kun käyt suunnitelmasi mukaan lääkärille näyttämässä, saat ohjeet ja mahdollisesti lääkkeen.

urologi Pellervo PetäysVastaus

Vastaus 25.5.2006 kysymykseen: " Kiveskohju leikkaus". 23.5.2006 Sepi.

Kivespussin suonikohjut, varicoseele, voi aiheuttaa siemensolujen kehitystä, spermiogenesiä, häiriten jopa huonontunutta hedelmöityskykyä, jopa lapsettomuutta. Siitä syystä se on syytä hoitaa.
Leikkaus on pieni päiväkirurginen toimenpide, joka tehdään puudutuksessa, yleensä n.s. selkäydinpuudutuksessa. Leikkaus on täysin kivuton. Se voidaan tehdä pienestä ihoviillosta nivustaipeen yläpuolelta tai endoskooppisesti vatsanpeitteiden läpi. Leikkauksessa varicocele-tapauksissa sidotaan, suljetaan, munuaislaskimosta kivespussiin tuleva laskimoverisuoni, vena spermatica interna, joka varicocele-tapauksissa on viallinen, sen läpät vuotavat ja sallivat laskimoveren virtaavan vastasuuntaan kivestä kohti ja muodostuu suurentuvia laskimopullistumia taudin kuvan aiheuttaen.
Toipumisaika leikkauksesta on muutama päivä- 1 viikko.

urologi Pellervo Petäys

Vastaus 25.5.2006 kysymykseen: " Mitä minun pitäisi tehda? " 24.5.2006 Timo.

Timo hyvä, Suojaamattomassa yhdynnässä voi saada virtsaputkentulehdusta/ eturauhasen tulehdusta aiheuttavia taudinaiheuttajia.
Tulehdukseen oireesi viittaavat. Nimenomaan eturauhasen tulehdus, jos se on bakteereiden aiheuttama, vaatii usein pitkän tai toistetun antibioottikuurin. Toisaalta nämä tulehduksen aiheuttajat eivät suinkaan aina tule laboratoriokokein esiin.
Sinun on hyvä palata urologin vastaantolle lisätutkimusta ja hoitoa varten. Lisäksi ehdotan vakavasti, että niin kauan kuin Sinulla on näitä oireita, käytät kondomia yhdynnässä, että et tartuta partneriasi.


Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä