Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
Mokkula

Talirauhanen

Moi!

Kivespussissa oli jo useamman vuoden ajan sellainen valkoinen patti, joka koko ajan kasvoi isommaksi (oli jo puolikkaan pastillin kokoinen). Päättelin, että kyseessä talirauhanen / finni tms. ja viimein puhkaisin/viilsin auki sen ja puristin vaaleat mäskit pois. Lopulta puristeltuani viimeisiä mäskejä tuolta rakosta ilmestyi jokin punainen "riekale" ulos, joka on nyt muuttunut pieneksi patikisi!
Mikä tuo mahtaa olla? Patti ei ole millään lailla kipeä.
Tuntuu olevan samaa palaa muun ihon kanssa. Voiko olla, että tuon patin venyttämä "sisäpuolinen" iho tms. pullahti ulos?

Vastaus

Taisi sieltä tulla vähän muutakin kuin tali. Tuskin vakavaa sait aikaan. Ei noita näppyjä pidä mennä puristelemaan ja viiltelemää. Voi olla pahat tulehdukset seurauksena. Ne pienenevä aikojen kuluessa ja jos haittaa on, lääkäri leikkaa pois.

Huolestunut

Kipua alapäässä

Hei,

Olen 20-vuotias mies ja minua on vaivannut jo pitkään (yli vuoden) ajoittainen kipu/jomotus hieman virtsarakon alapuolella, eturauhasen kohdalla. Välillä kipu ei tunnu lainkaan, välillä taas koskee enemmän. Kipu säteilee välillä nivusiin. Virtsaaminen on joskus hankalaa. Varsinkin, jos hätä on kova, ei virtsa meinaa tulla kunnolla ja kirvelee. Joinakin päivinä vessassa pitää käydä monia kertoja päivässä.

Olen käynyt lääkärissä parikin kertaa vaivan takia, mutta virtsanäytteessä eikä verikokeissa ole ollut mitään erikoista. Urologi määräsi kokeiltavaksi tamsulosiinihydrokloridia, mutta en ole sitä käyttänyt kovin paljoa, koska siitä ei tunnu olevan apua ja haittavaikutukset ovat ikäviä. Mikähän tällainen vaiva voisi olla?

Vastaus

Kyseessä on melko varmasti hankala krooninen prostatiitti. Tule viipymättä vstaanotolleni, niin laitetaab asia kuntoon. Vastaanotto Turussa tai Helsingissä

Epätietoinen Espoosta

Ejekulaatio ja eturauhanen

Tervehdys!

Tuossa aiemmin esittämääni kysymykseen sain vastauksen, valitettavasti asian vierestä.

Tarkoitus oli kysyä miten eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu vaikuttaa purkautuvan siemennesteen määrään?

Vastaus

Kun eturauhaskudos alkaa kasvaa poikkeavasti, sillä on vaikytuksia myös siemennesteeseen, Sehän muodostuu eturauhasessa, joka siis toimii poikkeavasti. Usein siemennesteen määrä vähenee, Voi tulla siemensyöksyn vaikeuitta, kivuliasta orgasmia. Operaatioiden jäölkeen sperma voi menä vtrsarakkoon.

escelot

Turvonnut penis

Olemme harrastaneet suojaamatonta seksiä emännän kanssa jo vuoden. Molemmilla on lyhyt kumppanilista eikä kummallakaan ole ollut oireen oiretta. Emäntä lopetti epillereiden syönnin 2kk sitten ja olemme yrittäneet lasta. Hänellä on kuukautiset muutama viikkoa myöhässä ja raskaustesti on näyttänyt negatiivista.

Toissapäivänä tuli harrastettua rajumpaa yhdyntää (hieman nopeampaa) ja kauemmin mitä yleensä. Seuraavana päivänä kuume nousi 38 asteeseen ja penis on turvonnut pelottavan näköisesti niin terskasta kuin terskan alapuolelta. Penis punoittaa ja on arka hankatessa housuihin. Kipua ei ole muuten eikä satu virtsatessa. Turvotus tapahtui päivällä, noin 12h yhdynnän jälkeen. Turvonneen alueelle ei hipaisu satu, mutta hieman isompi painelu tuntuu pikkasen pistävältä. Terskasta kun avaa turvonneita "huulia" varovaisesti ja katsoo virtsaputkeen niin näkyi illalla valkoista ainetta. Minut on ympärileikattu pienenä.

Saattaa olla hyvinkin mahdollista että kuume on noussut vilustumisesta, mutta mielessä kävi oireiden ilmeentyminen samaan aikaan. Kuumeen mukana tullut niin alaselän kipua kuin "lihasväsymystä" ja kylmyyttä - niinkuin aina. Koitin netistä löytää vastaavaa mutta mikään ei viittaa tähän.

Mikä voisi olla vialla ja kannattaako lääkäriin mennä heti vai odottaa ja seurata tilannetta?

Vastaus

Penis on luultavasti tulehtunut ja vakava merkki on, jos munuaisissa asti tuntuu poikkeavaa, Infektiohan voi levitä virtsaptken, virtsajohtimien kautta munuausiin ja silloin tuleekin raju tauti. Tietenkin sattumaakin voi olla mukana ja munuaistuntemukset liittyvätkin vilustumisen.

Yhtä kaikki; käy ihmeessä varmuuden vuoksi lääkärillä viivytyksettä

patitus

suuria punaisia näppyjä

Terve! Kivespusseissa ollut 2vk suuria punaisia näppyjä alkoi yhdestä ja nyt lisääntynyt patin päässä aivan pieni rupi ja jos puristaa niin tulee kirkasta nestettä vähäisen

Vastaus

Varaa aika ihotautilääkärille.


ympyratalon apteekki

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä