Urologin vastauspalsta

Näytä aikaväliltä:
escelot

Turvonnut penis

Olemme harrastaneet suojaamatonta seksiä emännän kanssa jo vuoden. Molemmilla on lyhyt kumppanilista eikä kummallakaan ole ollut oireen oiretta. Emäntä lopetti epillereiden syönnin 2kk sitten ja olemme yrittäneet lasta. Hänellä on kuukautiset muutama viikkoa myöhässä ja raskaustesti on näyttänyt negatiivista.

Toissapäivänä tuli harrastettua rajumpaa yhdyntää (hieman nopeampaa) ja kauemmin mitä yleensä. Seuraavana päivänä kuume nousi 38 asteeseen ja penis on turvonnut pelottavan näköisesti niin terskasta kuin terskan alapuolelta. Penis punoittaa ja on arka hankatessa housuihin. Kipua ei ole muuten eikä satu virtsatessa. Turvotus tapahtui päivällä, noin 12h yhdynnän jälkeen. Turvonneen alueelle ei hipaisu satu, mutta hieman isompi painelu tuntuu pikkasen pistävältä. Terskasta kun avaa turvonneita "huulia" varovaisesti ja katsoo virtsaputkeen niin näkyi illalla valkoista ainetta. Minut on ympärileikattu pienenä.

Saattaa olla hyvinkin mahdollista että kuume on noussut vilustumisesta, mutta mielessä kävi oireiden ilmeentyminen samaan aikaan. Kuumeen mukana tullut niin alaselän kipua kuin "lihasväsymystä" ja kylmyyttä - niinkuin aina. Koitin netistä löytää vastaavaa mutta mikään ei viittaa tähän.

Mikä voisi olla vialla ja kannattaako lääkäriin mennä heti vai odottaa ja seurata tilannetta?

Vastaus

Penis on luultavasti tulehtunut ja vakava merkki on, jos munuaisissa asti tuntuu poikkeavaa, Infektiohan voi levitä virtsaptken, virtsajohtimien kautta munuausiin ja silloin tuleekin raju tauti. Tietenkin sattumaakin voi olla mukana ja munuaistuntemukset liittyvätkin vilustumisen.

Yhtä kaikki; käy ihmeessä varmuuden vuoksi lääkärillä viivytyksettä

patitus

suuria punaisia näppyjä

Terve! Kivespusseissa ollut 2vk suuria punaisia näppyjä alkoi yhdestä ja nyt lisääntynyt patin päässä aivan pieni rupi ja jos puristaa niin tulee kirkasta nestettä vähäisen

Vastaus

Varaa aika ihotautilääkärille.

Poika

Pieni patintapainen peniksessä

Hei!
Olen 17-vuotias.

Olen toisinaan ihmetellyt sellaista pientä pattia, joka on penikseni varressa. Se tuntuu yleensä vain eretiossa ja aina se ei tunnu. Luulen, että se on ollut jo vuosia siinä. Mikähän se voisi olla? Liikkuu kosketeltaessa, ei ole symmetrisen muotoinen. Kuten jo sanoin, toisinaan sitä ei tunne, mutta välillä se ilmaantuu. Se sijaitsee peniksen oikealla puolella ja penis on hieman kallellaan vasemmalle puolelle. Onko Peyronien tauti mahdollisuus? Koko vastaa ehkä pientä riisinjyvästä. Ei näy ulospäin, tuntuu ihonalaiselta.

Vastaus

Kyseessä on todennäköisesti vaaraton taliauhanen. Peyronien tautiin kuvauksesi ei sovi.

Mies matkalla

Terskaa kirvelee/kihelmöi

Mikä on mahdollisesti terskassani vialla kun sitä kirvelee/kihelmöi aina päiväsaikaan?
Vaiva helpottaa suihkun jälkeen joksikin aikaa mutta palaa sitten takaisin. Terska näyttää muuten samalta kuin ennen paitsi että vähän punaisuutta ja pientä rosoisuutta havaittavissa, mutta silti ilman haavaumia tai patteja.
Olin yhdynnässä noin 3 viikkoa sitten jossa käytin kumia mutta suuseksiä kumppani teki ilman, tämän jälkeen ei pariin viikkoon ilmennyt mitään oireita. Noin viikko sitten kävin paikallisessa hieromalaitoksessa jossa tehtiin sitten käsi/polvitaive masturbointi tytön toimesta ja sen jälkeen vaiva on ollut päällä.
Yhdynnässä oleva tyttö vakuutteli olevansa terve, mutta ei sitä voi koskaan tietää.
Olen kokeillut laittaa vaivaan bacibact voidetta ja se ehkä helpottaa hetkeksi mutta jos en pese sitä päiväksi pois niin pahentaa vain asiaa.
Lisätiedoksi vielä, että virtsaaminen ei kirvele eikä virtsaputkesta ole tullut mitään ylimääräisen näköistä ulos.
Päiväsaikaan myös hikoiluttaa jonkin verran ilmastosta johtuen eli myös penis on hautovassa tilassa housujen alla.
Olen vielä matkalla lämpöisessä maassa n. kuukauden ja täällä taitaa olla lähes mahdotonta saada lääkäriä ymmärtämään vaivaani ja muutenkaan ei oikein ole tuota aikaa päivisin eli en edes käytännössä ehdi lääkärille.
Minulla on matka-apteekkissani myös Norfloxacin Sandoz 400Mg kuuri sekä Azintromyzin 250 Mg kuuri. Kannattaisiko varoiksi syödä näistä jompikumpi?

Vastaus

Terve, kuulostaa sieni-infektiolta. Sen hoitona on suun kautta otettava lääke. Jos sinulla on mukana Azithromycin-kuuri, syö se vamuuden vuoksi, jos vaikka sattuisi klamydia olemaan, vaikka ei siltä kuulosta. Kun palaat Suomeen, asia kannattaa selvittää, jos ei ole siihen mennessä parantunut.

poika94

Oikea kives

Olen 17v (kohta 18) vuotias poika. Aamulla herätessäni alavatsa oli todella kipeä. No lähdin kuitenkin kutsuntoihin ja siellä oloni oli todella huono (päätä särki, oksetti jne) ja huomasin että oikea kives oli todella kipeä. Kotona huomasin oikean kiveksen olevan vähän suurempi kuin vasen ja siinä on jonkunlainen patti, pitäisikö huolestua? menin lepäämään ja heräsin niin kipu alavatsasta oli kadonnut, oikea kives kihelmöi edelleen. Mitä pitäisi tehdä?

Vastaus

Ei kuulosta vakavalta. Ododttele viikko pari ja seuraa oireita. Jos oireet jatkuvat hankalina, mene lääkärille.


Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä